Aula De Luwte

Deze polyvalente aula kijkt uit over een mooie tuin met waterpartij en combineert invallend licht, een rustgevend interieur en het zicht op groen. Dit nodigt uit tot rust en bezinning. Een essentiële opstap naar een mooie uitvaartplechtigheid.

De plechtigheid wordt doorgaans opgebouwd uit een samengaan van woord, muziek en beelden. Volledig in samenspraak met u bepalen we wat de best passende vorm van plechtigheid is. We vertrekken van uw persoonlijke input en geven suggesties waar mogelijk.

We vinden het belangrijk om ook een plaats te geven aan de zingeving rond overlijden, afscheid, rouw en verdriet. Er is daarom ruimte in onze aula voor ieders overtuiging.

Hoe kan u deze ruimte gebruiken:

Voor een burgerlijke uitvaart heeft u de vrijheid om de plechtigheid in te kleden volgens uw wensen in tekst, beeld en muziek, maar uiteraard kunnen we u hier verder in begeleiden. Eén van onze medewerkers kan deze plechtigheid voorgaan, of iemand anders die u geschikt vindt.

U bent gelovig, maar u wil de uitvaart graag in intieme kring laten doorgaan, in plaats van in een kerk? Dan kan bijvoorbeeld een gebedsleider een aangepaste dienst voorleiden in onze aula. Ook hier kan het levensverhaal van de overledene en een persoonlijke inbreng van de familie ingepast worden in de dienst.

Een christelijke uitvaart

Tijdens dergelijke plechtigheid staat de overledene en het persoonlijk verhaal centraal. U kiest zelf hoe dit vormgegeven wordt in tekst, beeld en muziek, maar uiteraard kunnen we u hier verder in begeleiden. Met onze complete audiovisuele uitrusting kunnen we naast beeld en muziek ook persoonlijke spreekmomenten van de familie ondersteunen. Deze plechtigheid kan voorgegaan worden door een medewerker van een vrijzinnig-humanistische vereniging die ook de plechtigheid voor u vormgeeft.

Vereniging DeMens

Ook al is uw dierbare er niet meer, hij of zij wordt niet vergeten. Op de eerste verjaardag van hun overlijden kan het helend zijn om een herdenkingsplechtigheid te houden met de familie en herinneringen op te halen van de overledene en diens leven.

Een herdenkingsplechtigheid