Een overlijden van een naaste of familielid

Iemand verliezen is altijd moeilijk, ongeacht de leeftijd, of het hoe en waarom. Blemberg Rouwcentrum begeleidt u doorheen de verschillende fases die bij de organisatie van een uitvaart van belang zijn, met aandacht voor het menselijke leed, dit om uw rouwproces zo draaglijk mogelijk te maken. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreid netwerk hebben we de nodige kennis in huis en kunnen we u ook doorverwijzen indien nodig.

Waarmee kunnen we u helpen?

De administratieve kant

Samen met u bespreken we de nodige formaliteiten. Een medewerker van Blemberg Rouwcentrum brengt de Burgerlijke Stand van de gemeente / stad van overlijden op de hoogte via de aangifte van overlijden. Daarna bezorgen we het attest van overlijden (= uittreksel uit de akte van overlijden) aan u zodat u verder de nodige instanties kan inlichten.

Na de uitvaart nemen we contact met u op, om te horen hoe het met u gaat, of er nog vragen of opmerkingen zijn en na te gaan of wij u op een of andere manier nog kunnen ondersteunen in het kader van administratieve verplichtingen, zodat u deze alsnog in orde kan brengen.

Na een overlijden thuis, in een woonzorgcentrum of in een ziekenhuis zorgen we voor het vervoer van de overledene naar één van onze rouwcentra.

We geven uw dierbare een vakkundige verzorging voor opbaring in één van onze rouwkamers, waar u tijdens het groetmoment in alle rust en sereniteit afscheid kan nemen van uw naaste.

Het vervoer en het opbaren

Urnen en kisten

Er is een uitgebreid gamma aan kisten en urnen beschikbaar, dat o.a. bestaat uit verschillende soorten massieve houten, fineerhouten, maar ook ecologisch bewust gekozen materialen, zodat er voor elke stijl en overtuiging, maar ook volgens ieders budget, een geschikte keuze is. Van klassieke eiken kisten tot sobere en strakke modellen of eerder een hedendaags ontwerp.

Of u nu vrijzinnig, humanistisch of kristelijk geïnspireerd bent, Blemberg Rouwcentrum verzorgt ieder afscheid volgens de wensen van u of uw naaste en in overeenstemming met uw geloofsovertuiging, met ruimte voor het persoonlijke verhaal van de overledene.

Naast de verschillende kerken in de regio van Beveren en Sint-Gillis-Waas kan de uitvaart ook plaatsvinden in onze aula De Luwte. Hier begeleiden we u met het vinden van de juiste woorden, beelden en muziek.

De uitvaartplechtigheid

Het rouwdrukwerk

Blemberg Rouwcentrum staat zelf in voor de verzorging van het rouwdrukwerk, rouwbrieven, uitnodigingen voor een rouwmaal of rouwreceptie, rouwprentjes, enz.…

Omdat we niet afhankelijk zijn van derden kunnen we snel schakelen zodat iedereen tijdig op de hoogte kan gesteld worden van het overlijden.

Blemberg Rouwcentrum beschikt over een uitgebreid netwerk met geschikte locaties om een rouwmaaltijd te voorzien voor de nabestaanden.

De rouwmaaltijd zorgt ervoor dat u als familie bij elkaar troost kan vinden en aan tafel de ruimte heeft voor een goed gesprek. Hierin wordt vaak de basis gelegd van een goed rouwproces.

De rouwmaaltijd

Grafzerken

Heeft u een grafzerk, urnengraf of grafmonument nodig? Blemberg Rouwcentrum heeft een eigen plaatsings- en hersteldienst. We begeleiden u met het kiezen van de granietsoort, lettertypes, (laser)gravures, graffoto’s en zo meer.

De grafzerken worden samengesteld in ons eigen atelier, we zorgen voor een deskundige afwerking en professionele plaatsing, rekening houdend met de plaatselijke reglementering op de verschillende begraafplaatsen en de gekozen concessie (grondvergunning).