Over ons

Rouwcentrum Blemberg is een eigentijdse uitvaartonderneming met een persoonlijke aanpak en bijzondere aandacht voor het menselijke aspect.

Samen met onze professionele medewerkers streven wij ernaar om van elke uitvaart een waardig en stijlvol afscheid te maken dat voldoet aan de wensen van de nabestaanden.

Historiek

Roger Blemberg

1940

Het was eerder toevallig dat in 1940 Rouwcentrum Blemberg ontstond toen Roger Blemberg en zijn echtgenote Emma Geleyn een garage uitbaatten en zij tijdens de oorlogsjaren een lijkwagen uit Amerika hadden gekocht.

In die tijd zorgde de plaatselijke schrijnwerker nog voor de kisten en leverde de plaatselijke drukker de rouwbrieven.

1976

Roger Blemberg overleed plots in 1976 en zoon Willy Blemberg zorgde voor de verderzetting van zowel garage als begrafenisonderneming. Toen hij en zijn echtgenote Greta Van Overtveldt de zaak overnamen werd serieus geïnvesteerd in de infrastructuur.

1986

In 1986 openden zij als eersten in het Waasland hun funerarium, een begroetingsruimte waar de familie in alle sereniteit afscheid kon nemen van hun dierbare. Ook zoon Marc engageerde zich in de zaak.

1996

Om een vlottere en volledige dienstverlening te kunnen aanbieden, ging Rouwcentrum Blemberg in 1996 ook van start met het zelf verzorgen van het rouwdrukwerk.

Marc Blemberg en zijn vader Willy Blemberg
Aula De Luwte

2004

Naast een tweede vestiging met begroetingsruimte in Sint-Gillis-Waas werd in 2004 in Vrasene ook aula De Luwte geopend, dit omwille van de snelle evolutie in de uitvaartsector en de verschillende geloofsovertuigingen.

Marc en zijn echtgenote Inga zorgden voor het bestendigen van de zaak tot een eigentijdse uitvaartonderneming die belang hecht aan kwaliteit en bijzondere aandacht heeft voor het menselijke aspect.

2020

In 2020 kwam Simon Weetjens het team van Rouwcentrum Blemberg versterken, om zo nog beter te kunnen inspelen op extra wensen en vragen van nabestaanden. Omdat investeren in aandacht voor en het welzijn van mensen belangrijk is.

Team Rouwcentrum Blemberg